Tiszta magyar: Magyar konyha (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1885 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1885 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1885 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 132 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1885 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyar konyha

Ezt a témát Tabányi Mihály indította 12 éve

igazi magyar recepteket írhattok

Hozzászólások eddig: 23

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tabányi Mihály üzente 8 éve

Imádom a madártejet :)

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Gyermekkorunk nagy kedvence.

A világ legjobb madártej receptje

Szerintem mindenki szereti a madártejet, bennem olyan emlékeket ébreszt, hogy el sem tudom mondani. Régen minden második vasárnap madártej volt a desszert és bevallom őszintén, hogy mindig nagyon vártam.

A madártej, ha nem is hivatalosan, de szerintem egy igazi magyar édesség. A világ egyik legfinomabb desszertje, sajnos sokan nem fogyaszthatják, mivel tej és rengeteg cukor van benne. Manapság már én sem eszem azért minden második héten, de azért még mindig nagyon imádom. Anyukám mindig úgy készítette el, ahogyan nem csak mi, hanem szerintem mindenki szerette, szereti. Sűrű volt, krémes, vaníliás, és az az istenien finom habgaluska, ami úszkál a tetején, áááh, összefut a nyál a számban a látványtól és az illattól.



http://www.agraroldal.hu/madartej-recept.html

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Hogy ez mennyire Magyaros vagy nem,azt döntsék el a kedves tagok.

Töltött sült alma.

Hozzávalók 5 db töltött almához:
Tölteni:
5 db alma
Töltelék:
150 g dió (durvára tört)
125 g baracklekvár
50 g aszalt vörösáfonya
Tetejére
250 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
1 db tojás
Elkészítés:
Skalpold meg az almákat, vájd ki a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit keverd össze, és töltsd az almákba. A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj belőlük akkora köröket pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.
Tedd rá a tésztakorongokat az almák kivágott tetejére úgy, hogy befedjék, majd vágj a közepükbe X alakot egy helyes késsel. Így tud majd a gőz távozni sütés közben.
A kikevert tojással kend meg a tésztakorongok felületét. 190 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40-45 perc alatt süsd készre. Akkor lesz jó, amikor az almák tetején lévő vajastészta szép aranybarnára sült.
Jó étvágyat!
Forrás: http://www.life.hu/karacsony/recept/20151202-az-idei-tel-finomsaga-toltott-sult-alma-recept.html


Leveles tészta.


http://aprosef.hu/leveles_teszta_recept?gclid=CjwKEAiAs4qzBRD4l-2w7qOoqEMSJABauikXXLP0tcDKdZ_do2IB-Rt46MK_n4kfGPD_0A0ErLMD9xoCBE3w_wcB

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Gulyás leves.

Hozzávalók: 30 dkg marha-vagy sertés hús,
1 fej vöröshagyma,
3 szál zöldség-sárgarépa,
3 db krumpli,
1 db paradicsom,és paprika,
olaj,pirospaprika,köménymag,só.
2 dl tejföl.

Az olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockákra vágott húst,a paprikát,a paradicsomot,és a kockákra vágott zöldséget,répát,krumplit,a köménymagot.Vízzel felengedjük,és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a levesünk elkészítsük a csipetkét.Ha a leves félig megfőtt a csipetkét ujjunkkal fél centi vastagságú darabonként szaggatjuk ( csipegetjük ) a levesbe,és a levest készre főzzük.
Ha kész a leves a 2 dl tejfölt simára keverjük,és a levesbe csurgatjuk,ha felforrt még 10 percig forraljuk és aztán lehet tálalni. ( A pirospaprikát csak 5 perccel a főzés befejezése előtt tegyük bele )



Csipetke.

http://jokaja.hu/csipetke-keszitese-hazilag/

Válasz

Tabányi Mihály üzente 10 éve

Kozák sapka recept

Fehér tésztához:
4 db tojás
15 dkg porcukor
... 13 dkg liszt
4 ek forró víz
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
pár csepp vanília aroma

Barna tésztához:
4 db tojás
15 dkg porcukor
13 dkg liszt
1 ek kakaó
4 ek forró víz
1/2 cs sütőpor
pár csepp rumaroma

Krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 dl tej
3 púpos ek rétesliszt
vanília és rum aroma ízlés szerint

Díszítéshez:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék


elkészítés
A fehér tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a 4 ek forró vízzel, valamint a citrom héjával és a vanília aromával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán belekeverjük a fenti masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!), ha megsült kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A barna tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és az 1 ek kakaóval a 4 ek forró vízzel és a rum aromával habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval, valamint a sütéssel úgy járunk el, mint a fehér tésztánál.
A 3 púpos ek réteslisztet kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Addig főzzük míg kemény nem lesz, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat keverünk bele.
15 dkg vajat 20 dkg porcukorral a vanília és rum aromával habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel simára keverjük.
A kihűlt tésztalapokat pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és a fehér pogácsákat egyenként megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a barna pogácsákat.
Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, levesszük a tűzröl és belekeverjük a vajat, majd az összeragasztott pogácsák tetejét megkenjük a csokimázzal és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x28x3 cm
költség: 1950 Ft
költség egy főre: 244 Ft

82011_e58148e16c06_s

KOZÁK SAPKA.jpg

Válasz

Tabányi Mihály üzente 11 éve

Nutellás zebra tekercs Brigita Kardosné Kránitzová receptje
5 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 kiskanál kakaó
... 1 vanília cukor

KRÉM:nutella
A tojássárgáját kikeverni habosra a cukorral, a fehérjét felverni habnak és lassan össze keverni.Aztán hozzá adni a lisztet és a vanília cukrot.Ezt a massszát kétfelé osztani és az egyik felébe kakaót teszünk.Két habzsákba tesszük a masszát és sütőpapírral kibélelt tepsibe ferdén csíkokat nyomunk felváltva.180'C sütjük kb. 10 percig sütjük,még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük tekercsbe, amikor kihűlt levesszük a sütőpapírt és megkenjük nutellával és ismét feltekerjük. Pici porcukor a tetejére.

Az eredeti receptbe nem ír sütőport de én tettem bele egy picit, és a sima nutella helyett én nutellás krémmel töltöttem ami a következő!

1 tasak vanília ízű pudingporból pudingot főzünk amikor kihűlt beleteszünk 10 dkg puha margarint vagy vajat, meg ízlés szerint nutellát, én kb 4 kanállal tettem bele.

76316_0954f5e7dc9a_s

nutellás-1.jpg

76317_ee8d401e52d6_s

nutellás-2.jpg

76318_ffbba64cfb69_s

nutellás-3.jpg

Válasz

Tabányi Mihály üzente 11 éve

Fehércsokis Raffaello torta

Hozzávalók:
A tésztához:
9 tojás
... 18 dkg liszt
18 dkg cukor
3,5 evőkanál olaj
1,5 evőkanál víz
A krémhez:
8 dl tejszín
25 dkg fehércsoki
A díszítéshez:
5 dkg fehércsoki
7 db Raffaello
kókuszreszelék
egész mandula
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában. Mikor kihűlt, 3 lapba vágjuk.

A krémhez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük, de ne legyen nagyon kemény. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokit, amit alaposan elkeverünk benne.

A krém 3/4 részével megtöltjük a tortalapokat, a maradékkal az oldalát és a tetejét vonjuk be. A oldalát kókuszreszelékkel, a tetejét pedig reszelt fehércsokival, Raffaelloval és mandulával díszítjük. -mindmegette.hu

75897_f9b93f5e0ea2_s

raffaelló torta.bmp

Válasz

Tabányi Mihály üzente 11 éve

Zebrakocka ..............Sütés nélküli!!!!
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsi
a tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz
...
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

a krémhez:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

a tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.

A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.

Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.

Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.

71190_887477f60f46_s

Zebrakocka.jpg

Válasz

Tabányi Mihály üzente 11 éve

JÓSÁG SZELET :

Hozzávalók:

* fél kg leveles tészta

Meggyes krém:

* 1 ü meggybefőtt
* 8 ek búzadara
* 3 ek cukor

Vaníliás krém:

* 2 cs vaníliás puding
* 8 dl tej
* 3 ek cukor
* 25 dkg margarin

Habhoz:

* fél l tejszín

Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

70305_6eb8fe058126_s

jóság szelet.jpg

Válasz

Tabányi Mihály üzente 11 éve

Vasárnapi finomság délutánra, amit még sütni sem kell! :)

BOSZORKÁNY MÁGLYA

Hozzávalók:
...
- 16 db babapiskóta
- 3 dl tej
- ízlés szerint vanília cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk. A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá. A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!

69532_9b5de0e4939a_s

boszorkány mágja.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu