Tiszta magyar: Társalgó. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 116 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1845 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 116 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1845 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 116 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1845 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magyarország-Magyarmegmaradás2 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 116 fő
  • Képek - 50 db
  • Videók - 63 db
  • Blogbejegyzések - 1845 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Magyarország-Magyarmegmaradás2 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Társalgó.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

KEDVES KLUBTÁRSAIM!

LEGYEN EZ A TÁRSALGÓ, EGY OLYAN HELY, AHOL BÁRMELYIKŐNK BÁRMIKOR BETÉRHET EGYMÁS KÖSZÖNTÉSÉRE, SZEMÉLYES ÜZENETEKRE, VÉLEMÉNYEK ELMONDÁSÁRA, ESZMECSERERÉRE SZÓVAL EGY OLYAN "BARÁTSÁG SAROK" ITT A KLUBBAN.........

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tabányi Mihály üzente 1 éve

kb 5000 darabos dvd gyűjteményem van sok régi mesével :)

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Varázslatos mesefilmek - Classic
A mesék megszületnek, de elmúlni sosem fognak
Magyar mesecsodák: Mekk Elek az ezermester (1980)

http://varazslatosmesefilmek.blog.hu/2011/11/14/magyar_mesecsodak_mekk_elek_az_ezermester

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Így készül kedvencünk, a gesztenyepüré

Magyarországot az Isten is gesztenyetermesztésre szánta, mégis importra szorulunk. Hat államilag elismert szelídgesztenye-fajtával büszkélkedhetünk, ennek ellenére nincsenek korszerű ültetvényeink.

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20151221-igy-keszul-kedvencunk-a-gesztenyepure-video-ozone.html

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Az egyik legrégibb magyar sütemény


Semmi mással nem téveszthető össze az íz, ami generációk életét édesítette, és édesíti meg, talán még ma is.

Tisztán emlékszem, hogy télvíz idején idősebb rokonaim egy barna színű, fényes tetejű, melaszos süteményfélét készítettek - ez volt a csíramálé. Jellegzetesen édes íze miatt én is megkedveltem. Kíváncsi emberként nem elégedhettem meg emlékeim puszta felidézésével: tudni akartam, hogy mi a története, és hogyan készül az a nyalánkság.

Az információgyűjtés első fázisában a Magyar Néprajzi Lexikont vettem kezembe. Itt a következő definíciót olvastam: „csíráztatott gabona felhasználásával készített édes lepény, a magyar parasztkonyha egyik legrégebbi édes süteménye. Ízét természetes biokémiai folyamatok nyomán nyeri.” Mik is ezek a folyamatok pontosan? A búzában, vagy másféle gabonában lévő keményítő a sütés folyamán dextrózzá (szőlőcukorrá) és maltózzá (malátacukorrá) alakul át. Emiatt van édes íze a csíramálénak, ami „általánosan ismert - a Bakony és a Balaton-felvidék kivételével – az Észak-Dunántúlon és az észak-kisalföldi vidéken át egészen az Ipolyig, míg a Duna–Tisza közén, Bácskában, a Közép-Tisza mentén és Békésben szórványosabban készítik. Egyéb tájegységeinken teljesen ismeretlen” - írja a lexikon.

http://www.ng.hu/Civilizacio/2015/12/02/Az-egyik-legregibb-magyar-sutemeny

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu